събота, декември 11, 2004

Срещу политиците чрез Съдебните магистрати

Линк
Тази година, Американският посланник - лицето на Америка у нас - самото представително лице, на цялата Американска политика, защото средно-статистическите граждани едва ли се интересуват от България - изказа мнението си за нас.
И по-точно изказа нашето мнение за политиците, които управляват държавата ни.

Пушачите в парламента, които над 50% поддържат незаконният внос и продажба на цигари без бандерол. Стимулирайки пазара, който сами ограничиха със закона за абцизите, ги прави най-малкото лицемери, но още повече: страшен пример и лице за пред останалата част от света.

Иван Славков - скандалният представител на България в световният олимпийксият комитет, манипулира прокуратурата да разследва демократични журналисти, които го изобличават в корупция. Докато в същото време, извършителите на убийства в публичното пространство, наркотрафикантите и производителите на наркотици, както и афиширащите мутри, се разминават без нито една присъда. Корупцията е явна, престъпниците са стъпали на врата на политиците, а политиците стъпват на врата на гражданите. Една никак не-примерна Демократична държава с претенции за причастие към ЕС.


Отделно от това, бившият съветник на Американският президент по международните въпроси, казва, че нашата държава не трябва да разчита на помощ от САЩ при разрешаването на въпроса, за това, как и кога ще си получим дълга на Ирак. С поглед години на зад, виждам, че БГ правителството защити изпращането на войници в Ирак и участието на нашите в про-американска коалиция, с причината, че разчитаме да си вземем дълга на Ирак. Днес бившият съветник на Джордж Буш младши, казва, че "България участва в коалицията, защото счита, че е била застрашена от тероризма и е желала спокойствие в близкият исток." Обаче, България никога не е била застрашена от тероризъм, защото е малка, не-деспотична и никак не-дразнеща с капиталистическо афиширане. Не, допреди участието ни. Сега България е повече застрашена, от колкото преди да се намеси в каквото и да е било военно действие, още повече започнатото едностранно от САЩ. Примера за доказателство е със българските шофьори, заловени и екзекутирани, защото не изнесохме войските си извън (допреди) суверенен Ирак.

Изцяло политиката на НДСВ е разочароваща, не само с некадърността си, която подчертава, дипломатически учтиво, Джеймс Пардю (посланник на САЩ у нас), но и с глупавите си детски действия, отврати всички ни.

В парламента, гласуват с чужди карти, получават адски високи заплати, в сравнение с обикновенният гражданин, а вършат много по-малко работа. Голямата отговорност - да си управник на една Държава, несъмнено трябва да се заплаща високо, но ако не вършиш никаква работа за заплатата си, ако дори не се явяваш на работа, за да се трудиш - каква заплата тогава? В парламента на Р.България има предимно самозвани, мазни лицемери, които се чудят как да окрадат Държавата, как да намажат за собственото си богатство, когато в длъжностната им характеристика, описана в Конституцията, се описва, че това не е каквото трябва да вършат.

Оправдавам предишните правителства за това, че окрадоха държавата по ред канали, които подробни анализатори описват в книги и ТВ-предавния, но ги оправдавам само чащото те носеха прякото наследство на предшествениците си - комунизтическият режим. Но не е възможно, не е приложимо, днес, когато минаха години от както комунизма в источна европа, падна - да се мисли по същият модел. Демокрация и Европейски Съюз, това са два маркера които означават, че днешното безобразно държание на управляващите политици е напулно неоправдано. За съжаление, в парламента "работят", т.е. се подвизават на заплата, гласувайки закони с лични интереси - хора, които са стари - от миналите поколения на саооблажващи се политици. И понеже са стари, и са гледали как техните предшественици са крали от държавата - цял живот са си мечтали като пораснат да станата, като тях - и сега наваксват.

В държавният парламент, трябва да бъдат допуснати млади политици, нови лица, хора с национално достойнство, работни хора, които имат ново виждане и не-егоистична интереси.

При следващите избори ще гласувам з БСП, дори и и само това да е наказателен вот на НДСВ. Но в никакъв случай няма да допусна предишните крадци СДС да се върнат на власт. Долу НДСВ, долу СДС : както скандираха бабичките и студентите преди години. БСП обещава добри програми, може и да не ги изпълни, но поне в партията има вече други лица - млади хора, които се надявам да управляват страната интелигентно, както те самите искаха да бъде през годините в които се образоваха в совобода, за да могат да превземат властта от старите управници и техните животниско-племенни критерии за управление на властта и народа.

Няма коментари:

Последователи