сряда, август 31, 2005

Урагана в САЩ напомня на наводненията в РБ

Българските наводнения не са единствените по рода си проблеми, по световния атлас. Наводнения пречат на Швейцарския народ, порутвайки пътища, сгради и комуникационни възли. В този момент, обаче наводненията причинени от урагана Катрин, в Ню Орлеанс. Граждански репортажи покриват случващото се там, в детайли, които телевизионните медии не могат. На блога си, американец пише:

Ето снимки от пораженията, не зная колко често ще мога да обновявам с новини. Получавам вести от медиите, приятели и интернет, че водата все още се покачва, и много къщи продължават да са наводнение, макар и урагана отдавна вече да е помил щата. По-страшни са обаче домъкнатите от водите живи алигатори, които са затлачени в изпокъсани електрически кабели; рояците комари, инфекциите които носят от умрелия дивеч; и кълбетата от огнени мравки.

Червения кръст организира събиране на помощи – материални и парични. Също така организацията отчаяно набира доброволци в Тексас и Луизяна, които да приютят евакуираните хора, които продължават да прииждат. В момента по-голямата част от тях е настанена в големи спортни стадиони в съседните щати, където живеят под открито небе и се хранят с храна доставена от армията. Много американци продължават да разчитат на помощта на Червения Кръст.

Тази година урагана Катрин е регистриран като най-силен през цялата история, от както започва кръщаването на бури през 1950 г.

Няма коментари:

Последователи